Rabu, 29 Desember 2010

Gezond leven en ouder worden, met Zuurzak

Gezond leven en ouder worden, met Zuurzak

Banner

Zuurzak heeft vele voordelen. Binnen zijn stoffen die, osteoporose kan tegenwicht bieden tegen de jicht, hypertensie, en kan tijdloos. Onder andere voordelen, verhoging van het uithoudingsvermogen, genezen aambeien, en vergemakkelijken de vertering van voedsel.

Om te leven gezond , zijn wij geadviseerd om dag consumeren 2-4 porties fruit en 3-5 porties groenten per. Groenten en fruit zijn bronnen van vitaminen, mineralen en vezels eten is uitstekend. Daarnaast is de zuurzak is ook een bron van fytochemische verbindingen die zeer laatste tijd is nuttig voorde gezondheid .
We moeten dankbaar zijn, want ons grondgebied begiftigd verschillende tropische vruchten. Vruchten zitten vol met voedings-en nongizi componenten die nodig zijn om het optimaliseren van de gezondheid van het lichaam.
Een soort van tropische vruchten die erg populair is vanwege de scherpe geur en smaak van de zoete zuurgraad is zuurzak. De vrucht is zeer gemakkelijk te vinden, variërend van traditionele fruitmarkt naar de supermarkt. In restaurants en hotels, is zuurzak vruchten meestal gepresenteerd in de vorm van koude sap.
Het was een zoete zuurgraad die sensatie geeft aan de fans. Voor degenen die graag ontbijt met brood, fruit zuurzak ook vaak toegevoegd in de vorm van jam. Ongeacht de vorm van reuzel, zuurzak smaak sterk blijft die inherent zijn aan het product dus het is gemakkelijk te herkennen.
Fruit de hele wereld
Zuurzak (Anona muricata Linn) is een nauwe verwant van suiker appel (Anona squamosa Linn.) Zuurzak planten afkomstig uit tropisch Amerika, die rond Peru, Mexico en Argentinië. In de plaats van herkomst, zuurzak is een vrucht van belangrijke en prestigieuze.
Deze vrucht is een van de eerste fruitbomen geïntroduceerd in de wereld kort na Columbus Amerika ontdekte. Kort na, de Spanjaarden brachten naar de Filippijnen en bewezen zuurzak planten kunnen worden gekweekt in de meeste tropische landen, waaronder Indonesië. Deze plant groeit goed in heel Indonesië, van het laagland tot een hoogte van 1000 meter boven de zeespiegel.
Het woord komt uit het Nederlands zuurzak, namelijk Zuurzak. Zuur woord zuur, bedoel zak een tas. Ja, letterlijk geïnterpreteerd als een tas die smaakt zuur. In Maleisië, de zuurzak is durian Nederland (Nederlandse durian).
Een andere term voor de zuurzak is Corossol / cachiman epincux (Frankrijk), saucrapfel (Duitsland), guanabana / zapote Agrio (Spanje), do-Rian-rhaek (Thailand), Seetha (Tamil), guayabano (Filippijnen), ciguofan Lizhi (Chinees) , togebanreishi (Japan), en seremania (Fiji). In het Engels, fruit is de bekend als zuurzak zuurzak, omdat het zoet smaakt zuur.
In Indonesië, de plant ook wel bekend als zuurzak of jackfruit jackfruit Nederlandse zijde.Planten kunnen aanpassen en groeien goed op alle gebieden. Heeft echter zuurzak planten niet geteeld op grote schaal, beperkte het algemeen geplant in de tuin of tuinhuis.
Rijk aan vitamine C
Zuurzak vruchten bestaat van 67,5 procent pulp, 20 procent van de vrucht huid, vruchten en zaden 8,5 procent en 4 procent van de vrucht kern. Gehalte aan nutriënten van voedsel en vezels per 100 gram groenten zuurzak eetbare gedeelte kan gezien worden in de tabel.
Na water, voedingsstoffen, die het grootste deel van zuurzak zijn koolhydraten.
Een soort koolhydraten op zuurzak vrucht is een reducerende suikers (glucose en fructose) gehoord niveau 81,9 tot 93,6 procent van het totale suikergehalte.
Zuurzak vrucht bevat zeer weinig vet (0,3 g/100 g), dus het is goed voor de gezondheid . Zure smaak in zuurzak nonvolatil afgeleid van organische zuren, in het bijzonder appelzuur, citroenzuur, en zure isositrat.
Vitamines zijn het meest dominant in zuurzak fruit is vitamine C, dat is ongeveer 20 mg per 100 gram vruchtvlees. Behoefte aan vitamine C per persoon per dag (dwz 60 mg) moest alleen worden voldaan door het eten van 300 gram vlees zuurzak fruit.
Vitamine C-gehalte hoog genoeg op zuurzak is een zeer goede anti-oxidant voor het uithoudingsvermogen te verhogen en het verouderingsproces vertragen (jong blijven).
Mineralen die dominant genoeg zijn fosfor en calcium, respectievelijk 27 en 14 mg per 100 g. Beide mineralen zijn essentieel voor de vorming van botmassa die nuttig is voor sterke botten vorm en osteoporose te voorkomen.
Zuurzak excellentie ligt in de niveaus van natrium (natrium) is laag (14 mg per 100 g), maar hoog in kalium (kalium), die is 278 mg per 100 g. Vergelijking van de hoge kalium en natrium die zeer gunstig met het oog op hypertensie ziekte te voorkomen.
Rijk aan vezels
In aanvulling op voedingsbestanddelen, zuurzak fruit is ook zeer rijk aan nongizi component. Een van hen is te bevatten veel vezels eten (voedingsvezels), die g bereikt 3,3 per 100 g vruchtvlees.
Verbruik van 100 g vruchtvlees tot 13 procent van de dagelijkse behoeften van voedingsvezel voldoen. Zuurzak vrucht is een vrucht die rijk is aan fytochemische verbindingen die kunnen worden vastgesteld dat de vrucht is zeer gunstig voor de gezondheid .
Enkele voorbeelden van fytochemische verbindingen die in de sector groenten zuurzak zijn: acetaldehyde, amyl-caproaat, amyloid, annonain, anomuricine, anomuricinine, anomurine, anonol, atherosperminine, beta-sitosterol, campesterol, cellobiose, citrulline, coclaurine, coreximine, dextrose, galactomannan, geranyl -caproaat, muricine, muricinine, muricapentocin, muricoreacin, procyanidin, stepharine, stigmasterol, tannine, xylosyl-cellulose (http://www.herb4myhealth.com).
Fytochemische verbindingen zijn ze vastbesloten om de gezondheid van het geven van eigenschappen hebben, hoewel niet alle wetenschappelijk bewezen. Verschillende voordelen van zuurzak voor therapie, onder andere, de behandeling van galstenen, antisembelit, urinezuur, en verhoogt de eetlust. Bovendien, het vezelgehalte dient ook om de spijsvertering te vergemakkelijken, met name voor de behandeling van constipatie (moeilijke stoelgang).
Fruit (sap) zuurzak in het spijsverteringsstelsel zal de eetlust verhogen. Andere toepassingen van dit sap is voor de behandeling van de taille en pijnen, aambeien (stapel), galstenen, enz. (Wirakusumah, 2004).
Door prof. dr. Made Astawan
Docent Vakgroep Levensmiddelentechnologie en Voeding IPB
Bron: Kompas.com

1 komentar:

  1. Walau hanya dg sirsat, pepaya banyak penyakit yg bisa di obati spt ambeien,batu ginjal

    BalasHapus